Zpět
14
.
10
.
2024
Info

Významná akvizice Pražské energetiky podepsána za asistence JŠK

Poskytli jsme právní poradenství skupině PRE při akvizici 100% podílu ve skupině SolidSun, dodavateli solárních elektráren.

Obě strany již podepsaly smlouvu o prodeji a koupi akcií. Organizačně bude SolidSun dceřinou společností firmy PREenergo, která nabízí širokou paletu energetických služeb pro domácnosti, firmy i veřejnou správu. Společnost PREenergo ze Skupiny PRE se rovněž dohodla s manažery SolidSunu na tom, že nejvyšší vedení firmy zůstane i nadále ve svých manažerských pozicích. Vypořádání transakce podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a očekává se do konce roku 2024.

Právní tým JŠK vedl partner Tomáš Doležil za významné podpory vedoucího advokáta Daniela Pospíšila v exekutivní roli, advokátky Vladěny Svobodové, která má na starosti otázky hospodářské soutěže, a koncipienta Filipa Vraspíra.

Eva Polanská, vedoucí oddělení strategie a akvizice a manažerka tohoto projektu k tomu uvedla: „Koupě společnosti SolidSun pro nás znamená významný milník v celorepublikovém působení v oblasti instalací střešních fotovoltaik. Ráda bych poděkovala JŠK za poskytnuté poradenství v průběhu celého akvizičního procesu, který se nám podařilo dobře zvládnout díky erudici a pracovnímu nasazení týmu JŠK.“

PRE patří mezi naše dlouhodobé korporátní klienty. Jsme vždy nadšeni, pokud dostaneme důvěru a můžeme asistovat při takto významných projektech“, uvedl Tomáš Doležil.

Celou zprávu si můžete přečíst zde

Nejnovější

KONTAKTY

+420 226 227 611
recepce@jsk.cz